1. Noutati
  2. ŠKODA SUPERB SCOUT: un combi multifuncțional elegant și pregătit pentru orice tip de teren
12.03.2020
STIRI DE LA SKODA

ŠKODA SUPERB SCOUT: un combi multifuncțional elegant și pregătit pentru orice tip de teren

Skoda Superb Scout

Un SUPERB pentru orice ocazie: versiunea SCOUT a navei-amiral a mărcii ŠKODA s-a consacrat ca parte integrantă a gamei, deja de la lansarea sa în vara anului 2019. Modelul combi multifuncțional și elegant este deosebit de popular în țările nordice. În Suedia și Norvegia, unul din nouă automobile SUPERB comandate dispune de designul acesta robust, optimizat pentru aventurile în natură. După OCTAVIA, KODIAQ și KAROQ, SUPERB este acum al patrulea model ce intră în familia SCOUT. Modelul impresionează cu spațiul enorm, flexibilitatea combinată cu tracțiunea integrală și pachetul pentru drumuri grele, precum și cu motoarele puternice oferite.

Începând cu mijlocul anului 2019, ŠKODA oferă a treia generație a navei sale amiral și în versiunea robustă SCOUT. Este astfel prima generație SUPERB ce intră în familia de aventurieri. În acest fel, producătorul continuă tradiția familiei SCOUT, din care fac parte OCTAVIA SCOUT, KODIAQ SCOUT și KAROQ SCOUT. SUPERB SCOUT este disponibil exclusiv în versiunea COMBI, cu accente de off-road implementate în design, plus calități excelente în off-road datorită optimizărilor aduse caroseriei și a sistemului de tracțiune integrală inclus în dotarea standard, precum și a Pachetului pentru drumuri grele, ce ridică garda la sol cu 15 mm și asigură protecția adițională a motorului și a elementelor trenului de rulare. Având cea mai mare capacitate a portbagajului din segment, între 660 și 1.950 l, automobilul permite transportul echipamentului voluminos pentru activitățile de outdoor, ca de exemplu a mountainbike-urilor. Mai mult, având capacitatea de tractare de 2.200 kg, SUPERB SCOUT este, de asemenea, ideal pentru tractarea bărcilor sau a rulotelor, de exemplu.

Tracțiunea integrală oferă avantaje inclusiv pe teren uscat

Sistemul de tracțiune integrală cu care este echipat SUPERB SCOUT în dotarea standard oferă avantaje enorme în excursiile în afara drumurilor asfaltate, ca de exemplu pe macadam, noroi sau zăpadă. Dar antrenarea punților față și spate asigură tracțiune optimizată și stabilitatea la condus și în multe alte situații, chiar și pe asfaltul uscat, deoarece în cazul în care roțile din față își pierd tracțiunea în condiții normale de mers, cuplajul hidraulic multi-disc controlat electronic, cu a cincea generație de tehnologie, va transmite o parte a cuplului spre roțile din spate - în doar câteva milisecunde. Astfel se menține tracțiunea și cuplul este întotdeauna distribuit acolo unde este necesar, fără ca șoferul să fie nevoit să intervină în vreun fel. Dacă este nevoie, până la 90% din cuplu pot fi transmise către puntea spate. Până la 85% pot fi transmise chiar și doar către o singură roată. Unitatea electronică de comandă permite intervenția automată inclusiv și atunci când diferența de viteză de rotație a punților este infimă. Sunt, de asemenea, înregistrate și procesate informații precum turația motorului, poziția pedalei de accelerație, viteza roții, unghiul de virare și accelerația laterală și cea longitudinală. La rularea liberă, la sarcini reduse sau la deplasarea normală, în linie dreaptă, cuplul este transferat predominant prin intermediul punții față.

Detalii robuste pentru caroserie și decor și tapițerie specială la interior

Look-ul de aventurier al modelului ŠKODA SUPERB SCOUT se datorează mai multor detalii speciale: alături de barele de protecție robuste din față și din spate, la exterior se evidențiază scutul cu efect de aluminiu, precum și aplicațiile din plastic ce protejează pasajele roților, pragurile laterale și părțile inferioare ale portierelor. Barele de plafon și decorul de la geamurile laterale sunt cromate, iar oglinzile exterioare au finisaj cu aspect de aluminiu. Jantele opționale din aliaj ușor de 18 inchi Braga au două nuanțe subliniază alura robustă a mașinii, la fel ca opțiunea Manaslu de 19 inchi. Și la interior stilul este specific gamei SCOUT, caracterizat de decorul cu efect de lemn, scaunele acoperite cu un material textil specific cu cusături contrastante sau, opțional, cu combinația Alcantara/piele. Spațiul generos și flexibilitatea ridicată fac ca SUPERB SCOUT să fie potrivit pentru utilizarea cotidiană, pentru persoanele sportive sau familiile active, dar și pentru companiile a căror angajați parcurg în mod uzual distanțe mari.

Motoare puternice și eficiente

ŠKODA SUPERB SCOUT este disponibilă exclusiv cu motorul cel mai puternic pe benzină sau motorul diesel cel mai puternic din gama SUPERB. Motorul 2,0 TDI generează 140 kW (190 CP) și un cuplu maxim de 400 Nm. Motorul 2,0 TSI generează o putere maximă de 200 kW (272 CP) și un cuplu maxim de 350 Nm. Suplimentar față de tracțiunea integrală inclusă în dotarea standard, ambele variante sunt echipate cu transmisia automată DSG cu 7 trepte și sunt deosebit de eficiente datorită tehnologiei Start-Stop și a funcției de recuperare a energiei de frânare. Modul Off-road adițional din meniul Driving Mode Select contribuie la calitățile specifice de off-road. Suspensiile adaptive DCC sunt o dotare opțională.

Tradiția gamei SCOUT

Modelele robuste SCOUT sunt deja consacrate în gama ŠKODA, introducând versiuni cu alură off-road în diferitele serii de automobile ale mărcii. ŠKODA a introdus primul SCOUT în anul 2006 în gama OCTAVIA și de atunci, variantele SCOUT au fost permanent prezente în gama OCTAVIA. Apoi, în 2017, ŠKODA și-a extins familia SCOUT și în segmentul SUV-urilor, mai întâi cu KODIAQ și apoi, un an mai târziu, și cu KAROQ SCOUT.

 

Faruri full-LED Matrix sunt o dotare deosebit de populară între clienții modelului SCOUT

Farurile full-LED Matrix opționale sunt o dotare la mare căutare între clienții modelului ŠKODA SUPERB SCOUT. Sistemul inteligent a fost comandat pentru 93% dintre autovehiculele livrate și ajută șoferii să conducă cu luminile de drum activate în permanență, fără a-i deranja însă pe ceilalți participanți la trafic. Printre celelalte dotări ce s-au dovedit populare între clienți se numără tapițeria din Alcantara/piele, aleasă de 84% dintre clienți, dar și cârligul de remorcare, selectat pentru 76% dintre autovehiculele comandate. De remarcat este și că 87% dintre cei care au ales SCOUT beneficiază de motorul eficient 2,0 TDI, iar 13% de versiunea pe benzină 2,0 TSI. Aproape jumătate dintre modelele SUPERB SCOUT (48%) sunt ”încălțate” cu jantele Manaslu de 19 inchi, iar modelul Braga argintiu de 18 inchi (dotare standard) este ”purtat” de 27% dintre mașinii, pe când 25% au versiunea antracit. Cea mai populară culoare pentru SUPERB SCOUT este Albastru Lava, urmată de Alb Moon și Gri Quartz. Noua culoare metalizată Portocaliu Tangerine este oferită exclusiv pentru SUPERB SCOUT și ocupă locul patru în topul culorilor versiunii speciale.

Inregistrare newsletter

In Newsletter-ul nostru primiti regulat informatii privind produsele noastre precum si o selectie de oferte exclusive!

Datele introduse nu sunt valide. Va rugam sa incercati inca o data.

Va rugam sa selectati un mod de adresare

A intervenit o problema la abonarea la newsletter. Va rugam sa incercati inca o data mai tarziu.

checkbox_default

Va multumim!

Abonarea la newsletter a fost efectuata cu success.

Veti primi un e-mail care contine un link de confirmare. Va rugam sa confirmati accesand acest link, pentru a putea fi incheiata inregistrarea dumneavoastra.