1. Noutati
  2. ŠKODA KODIAQ facelift: actualizarea SUV-ului de succes
27.06.2021
STIRI DE LA SKODA

ŠKODA KODIAQ facelift: actualizarea SUV-ului de succes

Skoda Kodiaq Facelift

La aproximativ patru ani de la lansarea pe piață a modelului KODIAQ, producătorul ceh de automobile își actualizează SUV-ul de succes, conferindu-i acum un limbaj de design chiar și mai rafinat și mai remarcabil. Acum SUV-ul de talie mare poate fi pentru prima dată echipat cu faruri Matrix full-LED, cu scaune ergonomice cu ventilație și funcție de masaj. Gama de motoare eficiente EVO include un nou motor TSI, mai puternic, pentru KODIAQ RS. Alături de versiunea aceasta sport RS din vârful gamei, producătorul auto ceh oferă KODIAQ în continuare și în varianta cu 7 locuri, precum și cu liniile de echipare Active, Ambition și Style, și în variantele SPORTLINE și L&K.

Thomas Schäfer, CEO ŠKODA AUTO, a declarat în acest context: ”Când am lansat KODIAQ cu aproximativ patru ani în urmă, am introdus și în segmentul SUV calitățile specifice modelelor ŠKODA. Este vorba de spațiul amplu, de gama largă de soluții Simply Clever și de raportul excelent valoare/preț. Desigur că și această cea mai nouă ediție a bestseller-ului nostru dispune de toate aceste atribute. Dar am dezvoltat modelul mai departe, crescând confortul și mai mult, eficientizând motoarele și mai mult și împrospătând designul, ce a devenit acum și mai spectaculos. Sunt convins că vom continua și cu modelul revizuit povestea de succes începută de prima ediție KODIAQ.”

Designul are o personalitate și mai puternică și în premieră sunt oferite în gamă și  farurile Matrix full-LED

KODIAQ facelift se evidențiază prin designul evoluat, specific gamei de SUV-uri ŠKODA. Detaliile cu aspect de aluminiu din fața și din spatele autoturismului accentuează look-ul robust de SUV pentru liniile de echipare Active, Ambition și Style. Acesta este evidențiat și mai pregnant de secțiunea frontală actualizată, cu grila hexagonală a radiatorului, ce are acum o ținută și mai verticală. Farurile mai suple au un look și mai dinamic și dispun în premieră pentru KODIAQ de tehnologie LED ca dotare standard. Farurile Matrix full-LED sunt o dotare opțională. Jantele din aliaj ușor Procyon de 19 inchi și Sagitarius de 20 de inchi oferite pentru KODIAQ RS sunt echipate cu măști detașabile ce optimizează caracteristicile aerodinamice ale autoturismului. Rezistența la înaintare este redusă, de asemenea, de roțile speciale, optimizate aerodinamic, de designul nou al barelor de protecție, de eleronul nou negru gloss și de aripioarele laterale de la lunetă.

Image
Image

ŠKODA prezintă un interior mai sustenabil și scaune ergonomice

Elementele de decor noi, cusăturile contrastante adiționale și gama extinsă a funcțiilor sistemului de iluminare ambientală cu LED asigură acum și mai multe accente vizuale speciale la interior. Pentru prima dată, gama de opțiuni include și scaunele ergonomice acoperite cu piele perforată, cu funcție de ajustare electrică în mai multe direcții, precum și cu ventilație și masaj. Scaunele Eco opționale disponibile pentru liniile de echipare Ambition și Style sunt oferite cu tapițerie sustenabilă de calitate superioară, din materiale vegane și reciclate.

Panou de instrumente digital opțional și sistemul de sunet CANTON optimizat

ŠKODA KODIAQ poate fie echipată cu un panou de instrumente digital, numit Virtual Cockpit. Acesta are un display de 10,25 inchi și oferă cinci layout-uri cu design nou, ce pot fi personalizate. Sistemul de sunet CANTON opțional cu puterea totală de 625 wați a fost, de asemenea, optimizat. Alături de difuzorul central din bord și de subwoofer-ul din portbagaj, sistemul dispune acum de 10 difuzoare, față de cele opt anterioare. Cele două difuzoare adiționale sunt integrate în panourile ușilor din față și sunt încadrate de o ramă cromată rotundă.

Sisteme de asistență optimizate și soluții Simply Clever specifice

Gama largă de sisteme de asistență oferite pentru ŠKODA KODIAQ include acum opțional și versiunea optimizată a sistemului Crew Protect Assist, ce are senzori radar adiționali în spate, pentru a putea răspunde la vehiculele ce pot reprezenta un risc de coliziune. În funcție de model, există două variante pentru Travel Assist, ce încorporează cinci, respectiv opt sisteme de asistență. Astfel, Travel Assist include tempomatul predictiv, sistemul Lane Assist adaptiv și versiunea optimizată a funcției de identificare a indicatoarelor de circulație. Iar gama variată de soluții Simply Clever specifice mărcii ŠKODA include acum și pâlnia integrată în bușonul de completare a lichidului de spălare a parbrizului.

Liniile de echipare Active, Ambition și Style și variantele speciale SPORTLINE, L&K și RS

ŠKODA KODIAQ facelift este disponibilă în versiunile de echipare Active, Ambition și Style, la care se adaugă și variantele SPORTLINE, L&K și RS. Producătorul ceh de automobile a rafinat și look-ul variantei din vârful gamei: KODIAQ RS. De asemenea, motorul diesel bi-turbo folosit la modelul RS precedent a fost înlocuit cu un nou motor pe benzină TSI mai puternic, de 180 kW (245 CP). Acest motor este cu peste 60 kg mai ușor și oferă performanțe dinamice și mai avansate. La fel ca celelalte patru motoare (cele două motoare pe benzină de 110 kW (150 CP) și 140 kW (190 CP) și cele două motoare diesel de 110 kW (150 CP) și 147 kW (200 CP), și motorul acesta de 2,0 litri de la KODIAQ RS provin din cea mai nouă generație de motoare EVO ale Grupului Volkswagen. Acestea sunt eficiente și au emisii reduse.

Inregistrare newsletter

In Newsletter-ul nostru primiti regulat informatii privind produsele noastre precum si o selectie de oferte exclusive!

Datele introduse nu sunt valide. Va rugam sa incercati inca o data.

Va rugam sa selectati un mod de adresare

A intervenit o problema la abonarea la newsletter. Va rugam sa incercati inca o data mai tarziu.

checkbox_default

Va multumim!

Abonarea la newsletter a fost efectuata cu success.

Veti primi un e-mail care contine un link de confirmare. Va rugam sa confirmati accesand acest link, pentru a putea fi incheiata inregistrarea dumneavoastra.