1. Noutati
  2. ŠKODA ENYAQ: ŠKODA a confirmat numele primului său SUV 100% electric
12.02.2020
STIRI DE LA SKODA

ŠKODA ENYAQ: ŠKODA a confirmat numele primului său SUV 100% electric

ŠKODA ENYAQ: acesta este numele primului SUV pur electric al mărcii ŠKODA. Automobilul va fi construit pe baza sistemului modular de electrificare (MEB) al Grupului Volkswagen. Odată cu lansarea primului său SUV pur electric destinat producției de serie, ŠKODA pune bazele unui nou sistem de stabilire a numelor modelelor sale. Astfel, litera E sugerează mobilitatea Electrică, iar litera Q este specifică tuturor modelor SUV ale mărcii ŠKODA. Odată cu noul ENYAQ, producătorul auto ceh face încă un pas important în noua eră a mobilității electrice.Denumirea ENYAQ își are rădăcinile în numele irlandez Enya, ce însemnă ”sursa vieții”. Enya vine de la cuvântul galez Eithne, ce este sinonim cu esență, spirit sau principiu. Aceste semnificații diferite permit perspective diferite. Sursa vieții simbolizează intrarea producătorului auto în era mobilității electrice, în consens cu mottoul mărcii: Pus în mișcare de inventivitate - idei ingenioase, încă din 1895. Mașina reprezintă un nou început și se potrivește, de asemenea, temperamentului modelului ŠKODA ENYAQ, căruia inginerii ŠKODA i-au insuflat pasiune și forță inovatoare. Enya este un cuvânt autentic, cu un caracter puternic, viu, un cuvânt ușor de pronunțat și se potrivește perfect cu începutul unei noi era pentru istoria de 125 de ani a companiei.

skoda enyaq 100% electric

Similar cu SUV-urile ŠKODA de succes, KODIAQ, KAROQ și KAMIQ, ce au denumirile derivate din limba inuiților ce trăiesc în zona de nord a Canadei și Groenlanda, și noul SUV-ul electric ŠKODA integrează în denumirea sa un cuvânt provenit din legendara zonă nordică a Irlandei. Adițional, litera E de la începutul numelui sugerează mobilitatea electrică. Litera Q de la final face legătura cu celelalte SUV-uri.

ŠKODA ENYAQ este primul automobil ŠKODA din producția de serie bazat pe sistemul modular de electrificare (MEB) al Grupului Volkswagen și unul dintre modelele din seria viitoare de peste 10 modele electrice pe care ŠKODA le va lansa în cadrul brand-ului său iV până la finele anului 2022. Până în 2025, ŠKODA estimează că modelele sale pur electrice și cele hibride plug-in vor totaliza 25% din vânzările sale. Până în 2021, marca va investi două miliarde de euro în dezvoltarea modelelor sale electrice și într-un ecosistem de ansamblu interconectat pentru soluții de mobilitate moderne și prietenoase cu mediul.

Prima imagine a unui detaliu al mașinii crește suspansul cu privire la designul noii ŠKODA ENYAQ: în imagine se poate observa înscrisul ENYAQ aplicat pe partea din spate a SUV-ului, care este al doilea model pur electric al mărcii, după ŠKODA CITIGOe iV.

Inregistrare newsletter

In Newsletter-ul nostru primiti regulat informatii privind produsele noastre precum si o selectie de oferte exclusive!

Datele introduse nu sunt valide. Va rugam sa incercati inca o data.

Va rugam sa selectati un mod de adresare

A intervenit o problema la abonarea la newsletter. Va rugam sa incercati inca o data mai tarziu.

checkbox_default

Va multumim!

Abonarea la newsletter a fost efectuata cu success.

Veti primi un e-mail care contine un link de confirmare. Va rugam sa confirmati accesand acest link, pentru a putea fi incheiata inregistrarea dumneavoastra.