1. Noutati
  2. ŠKODA AUTO a reluat producția bateriilor de înaltă tensiune conform planificărilor
11.05.2020
STIRI DE LA SKODA

ŠKODA AUTO a reluat producția bateriilor de înaltă tensiune conform planificărilor

Baterii Skoda

Reluarea producției la unitățile ŠKODA AUTO, ulterior închiderii temporare cauzate de COVID-19, impune respectarea unor proceduri stricte, definite pentru fiecare pas al procesului de producție, precum și pentru procesele existente de-a lungul lanțului de aprovizionare. Astfel, la sediul principal al mărcii ŠKODA din Mladá Boleslav a fost repornită conform planurilor și asamblarea de baterii de înaltă tensiune pentru tracțiune destinate modelelor hibride plug-in ale Grupului Volkswagen. Pentru siguranța angajaților, trebuie urmat cu strictețe un set de reguli compus din peste 80 de măsuri de precauție. Producătorul de automobile a definit măsuri pentru protecția optim posibilă a angajaților din fabrică și de la birouri, în vederea prevenirii infectării personalului.

 

Luni, 27 aprilie, ŠKODA AUTO a reluat producția la unitățile sale din Republicla Cehă. Unitatea principală de producție a companiei a reluat, de asemenea, asamblarea bateriilor de înaltă tensiune pentru tracțiunea autovehiculelor cu sistem de propulsie hibridă plug-in. Pentru a asigura la cote optim posibile protecția sănătății angajaților, aceștia trebuie să respecte în permanență regulile codului strict de conduită aplicabil la momentul actual.

 

Christian Bleiel, Directorul departamentului Producție componente al ŠKODA AUTO a declarat: ”La unitatea din Mladá Boleslav producem baterii de înaltă tensiune folosite pentru tracțiunea automobilelor hibride plug-in ale diferitelor mărci din Grupul Volkswagen. În ultimele săptămâni, ne-am pregătit intens pentru reluarea programată a producției, astfel încât să fim siguri că putem livra încă de la început volumele solicitate, în condițiile date. Bineînțeles că respectarea precauțiilor necesare pentru a asigura condițiile optime de siguranță pentru angajații noștri rămâne prioritatea noastră numărul unu.”

 

Sistemele de baterii sunt construite pe linia de producție, sunt verificate și apoi încărcate, înainte de a fi montate în automobile. În procesul de asamblare a bateriilor din Mladá Boleslav sunt implicați circa 200 de angajați. ŠKODA are în plan să extindă anul acesta capacitățile sale de producție actuale. Procesele de fabricație sunt susținute și de roboți 13 KUKA cu sarcina utilă maximă de 210 până la 500 kg. Aceștia asigură transportul componentelor foarte grele sau foarte mari.

 

Bateriile de înaltă tensiune pentru tracțiune fabricate în Mladá Boleslav sunt utilizate încă din septembrie 2019 pentru automobilele hibride plug-in ale mărcilor ŠKODA, AUDI, SEAT și Volkswagen. Bateriile produse aici sunt, de asemenea, folosite pentru  ŠKODA SUPERB iV, model ce iese de pe linia de fabricație a unității de producție ŠKODA AUTO din Kvasiny, începând, de asemenea, din septembrie 2019.

Inregistrare newsletter

In Newsletter-ul nostru primiti regulat informatii privind produsele noastre precum si o selectie de oferte exclusive!

Datele introduse nu sunt valide. Va rugam sa incercati inca o data.

Va rugam sa selectati un mod de adresare

A intervenit o problema la abonarea la newsletter. Va rugam sa incercati inca o data mai tarziu.

checkbox_default

Va multumim!

Abonarea la newsletter a fost efectuata cu success.

Veti primi un e-mail care contine un link de confirmare. Va rugam sa confirmati accesand acest link, pentru a putea fi incheiata inregistrarea dumneavoastra.