1. Noutati
  2. Noua Škoda Superb: mai mult spațiu și confort, mai multă eficiență și siguranță
05.06.2024
Noutati ŠKODA

Noua Škoda Superb: mai mult spațiu și confort, mai multă eficiență și siguranță

Skoda Superb

›      Nava-amiral a flotei de modele Škoda cu motor cu ardere internă a fost redefinită, cu un look mai distinctiv și optimizări aerodinamice

›      Mai mult spațiu și confort: interior mai spațios, cu design curat, neîncărcat, creat din materiale sustenabile, cu noile butoane intuitive Škoda Smart Dials și sistem de infotainment cu ChatGPT

›      Portofoliu bogat de motorizări: tehnologie mild-hybrid în premieră și sistem plug-in hibrid de nouă generație cu autonomie electrică de până la 120 de kilometri pentru varianta Combi (varianta limuzină va intra ulterior în gamă)

›      Siguranță și mai ridicată: sisteme de asistență inovatoare, generații noi de faruri LED Matrix și suspensii adaptive DCC Plus


Mladá Boleslav, 06 iunie 2024 – Nava amiral a flotei de modele Škoda cu motor cu ardere internă intră într-o nouă generație: noul Superb a crescut din nou în dimensiuni, etalează un look smart evoluat și oferă o gamă largă de noi tehnologii. Oferind o gamă de șase motorizări moderne și caracteristici aerodinamice optimizate, Superb este mai eficient ca niciodată. Line-up-ul motorizărilor oferă puteri între 110 kW (150 CP) și 195 kW (265 CP) și include un hibrid plug-in cu autonomie electrică de până la 120 de kilometri, precum și un motor 1,5 TSI cu tehnologie mild-hybrid, în premieră pentru Superb. La noua sa generație, limuzină elegantă va oferi ambele tipuri de tehnologie hibridă, la fel ca varianta Combi. Noul interior spațios impresionează cu designul său curat, cu materiale sustenabile și beneficiază de un concept deosebit de intuitiv de control, ce include butoanele Smart Dials și ChatGPT.


Klaus Zellmer, Președintele Consiliului de Administrație Škoda Auto, a declarat: ”Prioritatea noastră sunt clienții noștri, astfel că le-am ascultat dorințele și atunci când am dezvotat următoarea generație a navei-amiral a flotei noastre de automobile cu motor cu ardere internă. Rezultatul constă într-un produs cu valoarea crescută în privința dotărilor oferite, a experienței și a confortului. Noul Superb oferă mai mult spațiu și totodată introduce și noi sisteme de propulsie electrificate. Utilizarea sa devine și mai facilă datorită butoanelor Smart Dials și a sistemului de comandă vocală, care va fi în curând optimizat chiar și mai mult, prin integrarea chatbot-ului AI ChatGPT. Conectivitatea și mai avansată și noile sisteme de asistență ridică evoluția aceasta la rang de perfecțiune.”


Skoda%20Superb

Designul exterior include faruri Matrix LED, noi elemente conforme cu limbajul de design Modern&Solid și aerodinamică optimizată

Noul Superb are un design octogonal distinctiv pentru grila radiatorului și faruri Matrix LED ascuțite, ce asigură lumini și mai puternice decât predecesorul și includ noul element de design numit Crystallinium. Superb poate fi dotat în premieră cu farurile Matrix LED. Blocurile optice spate cu LED opționale cu lumini de semnalizare animate pot fi echipate cu funcție Coming Home/Leaving Home (dotare standard pentru L&K). Între detaliile vizuale speciale se mai numără și elementele de la exterior finisate în nuanța Unique Dark Chrome, ca, de pildă, emblema de pe capota motorului și înscrisul de pe hayon. Limuzina Superb cu caroseria sa suplă impresionează cu unul dintre cei mai buni coeficienți aerodinamici cd din segmentul de volum, și anume 0,23, iar break-ul Superb Combi este cel mai aerodinamic model Škoda din toate timpurile, coeficientul său cd fiind 0,25. În comparație cu predecesorul, coeficientul aerodinamic a fost redus cu 15% la ambele variante de caroserie.

Skoda%20Superb

Interior nou: display de 13 inchi, consolă centrală curată și mai mult spațiu pentru bagaje

La interiorul modelului Superb se face remarcat ecranul liber poziționat, cu diagonala de 13 inchi și consola centrală cu design curat, deoarece levierul selectorului transmisiei a fost mutat pe coloana volanului. Head-up display-ul este oferit pentru prima dată în gamă și este o dotare opțională. Butoanele Smart Dials și asistentul vocal Laura care în curând va fi optimizat prin integrarea ChatGPT simplifică utilizarea și controlul a numeroase funcții ale automobilului și ale sistemului de infotainment, putând totodată furniza informații ce ies din sfera ecosistemului automobilului. Printre funcțiile și dotările noi se numără compartimentul Phone Box ventilat, ce permite încărcarea inductivă rapidă la 15 wați a smartphone-ului. Noi sunt și scaunele Ergo, optime pentru spatele ocupanților, cu funcție de masaj cu 10 perne controlate pneumatic. Noua structură a gamei de dotări cu opțiunile Design Selection oferă pachete de dotări organizate pe diferite teme, precum și opțiuni individuale. Capacitatea portbagajului de 645 de litri a crescut cu 20 de liltri față de predecesor.  Noul Superb Combi poate transporta până la 690 de litri.

Skoda%20Superb

O gamă mai largă de sisteme de propulsie ca niciodată, confort crescut și siguranță și mai avansată

Cele șase motorizări moderne și eficiente includ și un nou hibrid plug-in de nouă generație, oferit în prezent doar de Superb Combi iV. Această motorizare va intra ulterior și în gama variantei limuzină. Motorul 1,5 TSI este combinat cu un motor electric și furnizează o putere de sistem de 150 kW (204 CP), oferind o autonomie electrică de până la 120 de kilometri conform ciclului WLTP. Motorul 1,5 TSI este disponibil, de asemenea, și cu tehnologie mild-hybrid, în premieră în gama Superb. Gama mai include și două alte motoare pe benzină și două motoare diesel. Variantele lor cele mai puternice, de 195 kW (265 CP) și 142 kW (193 CP) dispun de tracțiune integrală în dotarea standard. Noile suspensii adaptive DCC Plus disponibile pentru prima dată pentru Superb îmbină optim confortul cu caracteristicile dinamice.

Skoda%20Superb

Tradiție bogată: noul Superb este pregătit să adauge încă un nou capitol la povestea succesului

Noul Superb este produs la fabrica Grupului Volkswagen din capitala Slovaciei, Bratislava. Această soluție face parte din proiectul Beta+, menit să facă uz de sinergiile din rețeaua de producție a Grupului și să eficientizeze și mai mult Grupul Mărcilor de Bază ale Concernului. A patra generație a modelului Superb aduce acum tot ceea ce este necesar pentru a continua fără ezitare succesul generațiilor predecesoare. Škoda a oferit prima generație modernă a modelului în 2001. Odată cu a treia generație, în portofoliu a intrat și varianta Combi. Piețele naționale cu cele mai mari cifre de vânzări pentru versiunea limuzină a modelului Superb, în perioada 2015 – 04.2023, au fost Turcia, Republica Cehă și Polonia. Din 2001 și până în prezent au fost livrate la client peste 1.600.000 de exemplare ale modelelor Superb.

Skoda%20Superb

Inregistrare newsletter

In Newsletter-ul nostru primiti regulat informatii privind produsele noastre precum si o selectie de oferte exclusive!

Datele introduse nu sunt valide. Va rugam sa incercati inca o data.

Va rugam sa selectati un mod de adresare

A intervenit o problema la abonarea la newsletter. Va rugam sa incercati inca o data mai tarziu.

checkbox_default

Va multumim!

Abonarea la newsletter a fost efectuata cu success.

Veti primi un e-mail care contine un link de confirmare. Va rugam sa confirmati accesand acest link, pentru a putea fi incheiata inregistrarea dumneavoastra.