1. Noutati
  2. Noua ŠKODA FABIA a câștigat premiul Red Dot Award pentru excelență în design
04.05.2022
STIRI DE LA SKODA

Noua ŠKODA FABIA a câștigat premiul Red Dot Award pentru excelență în design

Skoda Fabia

Hat-trick pentru ŠKODA FABIA: popularul model de intrare în gama autoturismelor producătorului ceh a câștigat pentru a treia oară (2008, 2015, 2022) premiul Red Dot Award pentru excelență în design. Astfel a patra generație FABIA egalează modelul OCTAVIA la numărul de premii Red Dot Award obținute. Modelele gamei ŠKODA au primit astfel în total 17 premii Red Dot la categoria designului de produs. Juriul internațional a fost impresionat de designul plin de personalitate, de interiorul spațios și de pachetul de ansamblu bine echilibrat al noii FABIA.

Oliver Stefani, Directorul departamentului de Design al mărcii ŠKODA, a explicat: ”Câștigarea premiului Red Dot Award pentru noua FABIA reprezintă o onoare deosebită pentru noi, dar și confirmarea muncii noastre. Aș dori să mulțumesc întregii echipe. Toți muncesc cu o dedicarea extraordinară, zi de zi, la dezvoltarea și consolidarea identității modelelor noastre de automobile. De peste 10 ani, automobilele noastre au impresionat în mod regulat membrii de renume internațional ai acestui juriu, cu designul lor emoțional, spațiul generos, caracterul practic și raportul valoare/preț excelent. Este un pachet de ansamblu atractiv și complet, foarte apreciat, de asemenea, și de clienții noștri, nu doar de experți.”

Oferind cel mai generos spațiu din acest segment de autoturisme, a patra generație ŠKODA FABIA punctează și prin designul său emoțional și proporțiile atletice. Farurile angulare, ce au tehnologie LED în dotarea standard, se extind până la grila ŠKODA a radiatorului. La fel ca blocurile optice spate cu LED, și farurile integrează structuri cristaline, inspirate din arata prelucrării cristalului de Boemia. Un alt omagiu adus țării de proveniență a modelului FABIA este vizibil pe  portierele din față, unde liniile caroseriei stilizează triunghiul specific al steagului cehesc.

În concluziile sale, juriul de experți Red Dot Award a accentuat: ”FABIA emană o impresie sportivă și totuși plăcută, prin designul său exterior. Interiorul creează senzația de spațiu surprinzător de generos.” Panoul de instrumente cu design simetric, precum și display-ul central liber poziționat și decorurile orizontale accentuează lățimea interiorului și spațiul amplu.

Concurenții au fost evaluați de 48 de experți în design din 23 de țări
Red Dot Award este una dintre cele mai renumite competiții de design din lume. Astfel, juriul compus din 48 de membri din 23 de țări, inclusiv profesori, designeri, jurnaliști și consultanți evaluează fiecare concurent în mod independent, în baza a numeroase criterii, inclusiv nivelul de inovare, funcționalitatea, ergonomia, durabilitatea și protejarea mediului. În 2022, va avea loc a 67-a decernare a Premiile Red Dot, ce reprezintă un veritabil sigiliu al calității designului de produs. Ceremonia este organizată în cadrul Galei Red Dot din 20 iunie 2022, în Essen, Germania.

A patra generație FABIA asigură acum al 17-lea premiu Red Dot pentru marca ŠKODA. Producătorul ceh de automobile a câștigat primul său premiu Red Dot Award pentru OCTAVIA COMBI II, în 2006. Acesta a fost urmat de încă patru premii Red Dot la categoriile Design de Marcă și Comunicare.

De asemenea, ŠKODA AUTO a câștigat anul trecut pentru prima oară premiul la categoria Interfață și Experiența Utilizatorilor pentru aplicația sa pentru smartphone-uri MyŠKODA și pentru sistemul digital de design ŠKODA Flow.

Automobilele ŠKODA premiate de-a lungul timpului cu Red Dot Award

2022 ŠKODA FABIA IV

2021 ŠKODA ENYAQ iV

2020 ŠKODA OCTAVIA IV și ŠKODA KAMIQ GT

2019 ŠKODA SCALA

2018 ŠKODA KAROQ

2017 ŠKODA KODIAQ și ŠKODA OCTAVIA COMBI III

2016 ŠKODA SUPERB III

2015 ŠKODA FABIA III

2014 ŠKODA RAPID SPACEBACK

2013 ŠKODA RAPID

2010 ŠKODA SUPERB II și ŠKODA YETI

2008 ŠKODA FABIA II

2007 ŠKODA ROOMSTER

2006 ŠKODA OCTAVIA COMBI II

Inregistrare newsletter

In Newsletter-ul nostru primiti regulat informatii privind produsele noastre precum si o selectie de oferte exclusive!

Datele introduse nu sunt valide. Va rugam sa incercati inca o data.

Va rugam sa selectati un mod de adresare

A intervenit o problema la abonarea la newsletter. Va rugam sa incercati inca o data mai tarziu.

checkbox_default

Va multumim!

Abonarea la newsletter a fost efectuata cu success.

Veti primi un e-mail care contine un link de confirmare. Va rugam sa confirmati accesand acest link, pentru a putea fi incheiata inregistrarea dumneavoastra.