PROCAR Timisoara Noutati

Experimenteaza acel sentiment pur Barcelona si sentimentul de libertate. Acesta este SEAT. Descopera varietatea de modele si gaseste modelul preferat SEAT.

  1. Noutati
  2. Klaus Zellmer va fi noul CEO ŠKODA AUTO a.s. începând cu 1 iulie 2022
10.04.2022
STIRI DE LA SEAT

Klaus Zellmer va fi noul CEO ŠKODA AUTO a.s. începând cu 1 iulie 2022

Klaus Zellmer

Începând cu 1 iulie 2022, noul Președinte al Consiliului de Administrație ŠKODA AUTO a.s va fi Klaus Zellmer, cel care în prezent este membru al Consiliului de Administrație al mărcii Volkswagen, responsabil pentru Vânzări, Marketing și After Sales. Actualul CEO ŠKODA AUTO, Thomas Schäfer, va deveni Președinte al Consiliului de Administrație al mărcii Volkswagen începând cu 1 iulie 2022, avansând totodată în cadrul Consiliului de Administrație al Grupului și preluând conducerea mărcii ”de volum” a Grupului.

Klaus Zellmer va deveni un membru al Consiliului de Administrație ŠKODA AUTO începând cu 1 iulie 2022, pentru a putea fi apoi ales de Consiliul de Administrație în funcția de președinte, după cum o cere legea din Republica Cehă. Zellmer preia funcția de la Thomas Schäfer, care la finele lunii va părăsi funcția de Președinte al Consiliului de Administrație ŠKODA AUTO a.s.. În calitate de Chief Operating Officer, Schäfer a fost responsabil pentru activitățile operaționale ale mărcii Volkswagen începând cu 1 aprilie 2022. El va prelua conducerea mărcii în 1 iulie 2022. Totodată, el va intra în Consiliul de Administrație al Grupului în calitate de Președinte al Mărcii, preluând conducerea mărcii ”de volum”.

Murat Aksel, Președintele Consiliului de Supraveghere al ŠKODA AUTO, a declarat: “Thomas Schäfer a îndrumat compania în siguranță pe parcursul acestor doi ani extrem de dificili și în același timp a formulat și un plan clar pentru viitor: STRATEGIA ŠKODA 2030: NEXT LEVEL. În prezent, ŠKODA AUTO este mai electrificată, mai digitalizată și mai internaționalizată ca niciodată. Thomas Schäfer a pus bazele unui viitor promițător pentru marca ŠKODA, lansând cu succes modelul electric ENYAQ iV, precum și alte modele electrice planificate, preluând responsabilitatea pentru anumite regiuni și anumite platforme în cadrul Grupului Volkswagen și implementând cu succes proiectul INDIA 2.0. Aș dori să îi mulțumesc pentru toate acestea în numele întregului Consiliu de Supraveghere.” Murat Aksel a mai adăugat: ”Totodată, sunt încântat că am reușit să îl recrutăm pe unul dintre cei mai buni manageri în echipa ŠKODA AUTO. Klaus Zellmer are o experiență de peste 20 de ani în industrie. În tot acest timp el s-a distins ca expert emerit al domeniului auto și a dat dovadă de o viziune strategică extraordinară. Sunt convins că, alături de echipa Consiliului, el va face tot ce îi stă în puteri pentru a continua dezvoltarea sistematică a companiei ŠKODA AUTO.”

Klaus Zellmer a studiat Managementul afacerilor și și-a început cariera în 1997, ca asistent al unui Membru al Consiliului de Administrație al Porsche AG. În 1999, el s-a mutat la Porsche Franța, unde a lucrat la dezvoltarea rețelei de vânzări. Apoi a devenit Area Manager pentru America de Nord. Din 2000 el a coordonat dezvoltarea activităților de vânzări și marketing ale noii unități de producție Porsche din Leipzig, în calitate de manager de proiect. După perioada în care a asigurat managementul centrului pentru clienți al fabricii Porsche, Zellmer a devenit în 2007 directorul de marketing al Porsche Germania. De aici el a avansat în poziția de Președinte al Consiliului de Administrație în 2010.

În 2015, Zellmer a devenit Președinte și CEO al Porsche Cars North America din Atlanta, SUA. Din 15 septembrie 2020, Klaus Zellmer este Membru al Consiliului de Administrație al mărcii Volkswagen autoturisme, responsabil pentru ‘Vânzări, Marketing și After Sales' În această perioadă, el a jucat un rol esențial în alinierea mărcii Volkswagen la nevoile clienților săi, din punctul de vedere al organizării, digitalizării și sustenabilității.

Inregistrare newsletter

In Newsletter-ul nostru primiti regulat informatii privind produsele noastre precum si o selectie de oferte exclusive!

Datele introduse nu sunt valide. Va rugam sa incercati inca o data.

Va rugam sa selectati un mod de adresare

A intervenit o problema la abonarea la newsletter. Va rugam sa incercati inca o data mai tarziu.

checkbox_default

Va multumim!

Abonarea la newsletter a fost efectuata cu success.

Veti primi un e-mail care contine un link de confirmare. Va rugam sa confirmati accesand acest link, pentru a putea fi incheiata inregistrarea dumneavoastra.