1. Noutati
  2. Ziua Mondială a Bicicletei 2020 și ŠKODA: marca cehească se bucură de o tradiție îndelungată și pe două roți
04.06.2020
STIRI DE LA SKODA

Ziua Mondială a Bicicletei 2020 și ŠKODA: marca cehească se bucură de o tradiție îndelungată și pe două roți

Portofoliul de produse ŠKODA nu include doar automobile, ci și o gamă largă de biciclete. Povestea succesului companiei a început chiar cu o bicicletă, în 1895, un motiv suficient pentru a evoca și sărbători începuturile companiei de Ziua Mondială a Bicicletei. Producătorul auto ceh ce aniversează anul acesta 125 de ani de existență păstrează până în prezent o relație strânsă cu bicicletele. Și nu este vorba doar de sponsorizarea îndelungată a Tour de France, de pildă, ci și de gama sa de biciclete, ce în prezent cuprinde 17 modele și oferă, de la biciclete pentru copii, la biciclete clasice de oraș, mountian-bike-uri premium, cursiere și biciclete electrice. Gama include până și o bicicletă pliabilă practică, ce încape în portbagajul oricărui model ŠKODA: o soluție Simply Clever, pe măsura automobilelor mărcii.

Biciclete_1
Cu ocazia zilei dedicate bicicletelor, ŠKODA aniversează și cei 125 de ani de la înființarea companiei ŠKODA. Cei doi părinții fondatori ai companiei, Václav Laurin și Václav Klement au pus bazele poveștii de succes în 1895, când și-au deschis atelierul pentru biciclete. Abia mai târziu cei doi s-au dedicat construirii de motociclete și fabricării de automobile. Acesta este unul dintre motivele pentru care producătorul auto ceh se asociază până și în prezent cu ciclismul, de exemplu prin sponsorizarea competiției de ciclism Tour de France, în calitate de partener oficial principal. Astfel, de 16 ani ŠKODA susține evenimentul, oferind, de asemenea, automobilele necesare pentru organizare și pentru managementul curselor, precum și pentru numeroasele echipe participante. De asemenea, ŠKODA se implică și în multe alte evenimente naționale și internaționale de ciclism, în calitate de sponsor. Ca urmare a pauzei pe care ciclismul a fost nevoit să o ia din cauza coronavirusului, fabricantul ceh de automobile susține acum schimbul de idei între profesioniștii din ciclism și fanii ciclismului prin livestream, ca parte a campaniei globale #Ride2Unite pentru motivarea implicării în sport.
 

Având în vedere istoria companiei, ŠKODA continuă să se dedice atât bicicletelor, cât și automobilelor. Producătorul și-a extins constant portofoliul de biciclete în ultimii ani, oferind acum câte un model potrivit pentru fiecare situație. Astfel, gama sa cuprinde în prezent 17 modele de calitate superioară, inclusiv biciclete pentru copii, biciclete clasice de oraș, mountian-bike-uri premium, cursiere și biciclete electrice. Detaliile tipice ale mărcii, precum elementele cristaline, elementele viu colorate în verde și argintiu și emblema ŠKODA conturată sunt toate specifice designului acestor biciclete.

Patru mountian-bike-uri electrice, cu tehnologie de ultimă oră și funcții off-road premium
Cei mai noi membri ai generației actuale de biciclete electrice, e-mountian-bike-urile EMTB FULL și EMTB completează vârful gamei cu modelele cross E-BIKE și E-BIKE LADY. EMTB FULL este un mountian-bike electric full-suspension, iar sora sa, modelul EMTB, este o versiune hardtail cu suspensie frontală. Ambele modele de top sunt echipate cu sistemul electric STEPS E7000 de la Shimano, precum și cu bateria ultra-performantă STEPS BT-E8010 cu o capacitate de 504Wh.

Trei biciclete colorate pentru copii
Pentru cei mai tineri cicliști, ŠKODA oferă bicicletele pentru copii KID 16, KID 20 și KID 24, cu roți de 16 și 24 de inchi. Toate modelele beneficiază de un design proaspăt, ce îmbină  detalii cristaline cu galben și verde și cu emblema ŠKODA argintie.

Două biciclete excelente de șosea, cu cadrul ultra-ușor din carbon
În calitate de partener oficial al Tour de France, ŠKODA oferă și două biciclete cursiere cu componente premium. Ambele beneficiază de cadru ultra-ușor și furci din carbon. Modelul de top se numește ROAD ELITE și cântărește doar 7,9 kilograme, fiind echipat cu componente ULTEGRA-R8000 Shimano și cu anvelope tubeless DT Swiss. Modelul de șosea cântărește 9,6 kilograme și, asemeni modelului de top, este disponibil în patru variante de mărimi pentru cadru

Trei modele MTB robuste cu calități off-road superioare
Fanii ciclismului ce preferă să iasă de pe cărările bătătorite își vor găsi cu siguranță partenerul perfect sub forma mountian-bike-urilor MTB 29 FULL, MTB 29 sau MTB LADY. Modelul full-suspension MTB 29 FULL cu cadru de carbon este bestseller-ul portofoliului ŠKODA. Între componentele sale se numărară schimbătorul SRAM Eagle și suspensia DT Swiss cu cursa de 100 de milimetri și amortizare ajustabilă, pentru experiențe off-road incitante. Versiunea hardtail MTB 29 are arcuri frontale și, asemeni modelului-soră, este disponibilă în trei

Inregistrare newsletter

In Newsletter-ul nostru primiti regulat informatii privind produsele noastre precum si o selectie de oferte exclusive!

Datele introduse nu sunt valide. Va rugam sa incercati inca o data.

Va rugam sa selectati un mod de adresare

A intervenit o problema la abonarea la newsletter. Va rugam sa incercati inca o data mai tarziu.

checkbox_default

Va multumim!

Abonarea la newsletter a fost efectuata cu success.

Veti primi un e-mail care contine un link de confirmare. Va rugam sa confirmati accesand acest link, pentru a putea fi incheiata inregistrarea dumneavoastra.