1. Noutati
  2. SUV-ul de succes ŠKODA KODIAQ beneficiază de noi actualizări atractive
20.04.2021
STIRI DE LA SKODA

SUV-ul de succes ŠKODA KODIAQ beneficiază de noi actualizări atractive

Skoda Kodiaq

Facelift-ul KODIAQ: la aproximativ patru ani de la lansarea pe piață a primului model din campania SUV-urilor ŠKODA, producătorul auto și-a actualizat acum acest model, ce a repurtat deja succese răsunătoare pe întreg globul. Marca cehească a dezvoltat mai departe designul emoțional al SUV-ului său KODIAQ, ce poate fi comandat, de asemenea, în varianta cu 7 locuri. Totodată, i-a optimizat caracteristicile aerodinamice și este pentru prima dată când gama de opțiuni oferite pentru SUV-ul ŠKODA de talie mare include și farurile Matrix full-LED. KODIAQ RS, varianta sportivă ce ocupă poziția din fruntea gamei, nu beneficiază doar de actualizarea designului, ci și de un motor TSI nou, mai puternic. KODIAQ facelift va fi disponibil începând cu iulie 2021, cu liniile de echipare Active, Ambition și Style, precum și în variantele L&K, SPORTLINE și RS.

Thomas Schäfer, CEO ŠKODA AUTO, a declarat: ”KODIAQ reprezintă o adevărată schimbare de paradigmă pentru marca noastră. A fost primul model din campania SUV-urilor ŠKODA, deschizând porțile spre un segment nou pentru noi, un segment ce crește însă în ritm alert. Clienții noștri și presa internațională de profil apreciază la KODIAQ caracteristicile specifice mărcii, ce sunt cunoscute deja și de la celelalte modele ale noastre: un excelent raport valoare/preț, spațiul amplu și gama largă de dotări. Acum am rafinat și mai aprofundat specificațiile SUV-ului nostru de talie mare, oferind un nivel și mai ridicat de siguranță și confort, cu dotări precum farurile Matrix full-LED și scaunele ergonomice.”

Design frontal nou și faruri Matrix full-LED

Grație limbajului de design ŠKODA rafinat, KODIAQ se prezintă acum într-o haină ce pune și mai mult accent pe latura sa emoțională, subliniindu-i totodată alura impunătoare. KODIAQ facelift va fi disponibil începând cu iulie 2021, cu liniile de echipare Active, Ambition și Style, precum și în variantele L&K, SPORTLINE și RS. Liniile de echipare Active, Ambition și Style vor avea detalii cu efect de aluminiu pe măștile din față și din spate, ce conferă SUV-ului o alură și mai pregnantă de automobil off-road. Secțiunea frontală cu design actualizat, cu capota motorului înălțată și grila ŠKODA mai verticală a radiatorului accentuează toate ținuta impunătoare a modelului ŠKODA KODIAQ. Producătorul auto ceh oferă pentru SUV-ul său de talie mare dotări precum farurile LED ce sunt incluse în echiparea standard și, pentru prima dată, și farurile Matrix full-LED, ca dotare opțională. Look-ul dinamic și atractiv al automobilului este rafinat și de jantele noi din aliaj ușor, cu dimensiuni de până la 20 de inchi. Jantele Aero speciale, barele de protecție din față și din spate cu design nou și eleronul negru gloss nou, precum și aripioarele de pe marginile laterale ale eleronului contribuie toate la reducerea rezistenței la înaintare. KODIAQ RS dispune acum de o bară de protecție distinctivă în față, cu design dinamic, specific modelului.

Interior cu look nou și opțional, pentru prima dată, scaune ergonomice

ŠKODA aduce interiorul modelului KODIAQ la un nou nivel, rafinându-l cu noi bandouri decorative, cusături contrastante adiționale și funcții optimizate pentru sistemul de iluminare ambientală cu LED. Pentru prima dată, gama de opțiuni oferte pentru SUV-ul ŠKODA de talie mare include și scaunele ergonomice acoperite cu piele perforată, cu funcție de ajustare electrică în mai multe direcții, precum și cu ventilație și masaj. Scaunele Eco opționale disponibile pentru liniile de echipare Ambition și Style sunt oferite cu tapițerie de calitate superioară din materiale vegane și reciclate. Sistemul de sunet CANTON este o altă dotare opțională ce oferă acum 10 difuzoare (anterior 8 difuzoare), plus un difuzor central în bord și un subwoofer în portbagaj.

Afișajul Virtual Cockpit opțional și sistemul Crew Protect Assist optimizat

Afișajul Virtual Cockpit de 10,25 inchi permite șoferului să aleagă dintre patru layout-uri diferite și este oferit opțional pentru cele mai multe modele. Este o dotare standard pentru KODIAQ RS. Cei care vor conduce un KODIAQ RS sau un KODIAQ SPORTLINE vor avea la dispoziție încă un layout adițional: layout-ul Sport. Gama de sisteme de asistență include acum și o versiune optimizată a sistemului de protecție a ocupanților Crew Protect Assist. Această nouă variantă are senzori radar adiționali în spate, pentru a răspunde la autovehiculele ce pot cauza o coliziune din spate.

Motor pe benzină nou pentru KODIAQ RS

Sportivul KODIAQ RS nu a primit doar un design nou, ci și un motor nou. Motorul pe benzină 2,0 TSI provine din generația EVO a Grupului Volkswagen și furnizează 180 kW (245 CP), adică cu 4 kW (5 CP) mai mult decât motorul diesel biturbo al predecesorului. Totodată, motorul este cu peste 60 kg mai ușor decât TDI-ul anterior. Împreună cu noua transmisie automată DSG cu 7 trepte, care este mai ușoară cu 5,2 kg, performanțele motorului cresc și mai mult. Celelalte două motoare pe benzină, adică 1,5 TSI de 110 kW (150 CP) și 2,0 TSI de 140 kW (190 CP), precum și motoarele 2,0 TDI de 110 kW (150 CP) și respectiv 147 kW (200 CP), fac, de asemenea, parte din cea mai nouă generație EVO a Grupului Volkswagen.

Lansarea modelului KODIAQ a marcat startul campaniei SUV-urilor ŠKODA în anul 2016. Datorită limbajului său de design cu o personalitate puternică și emoțională, precum și a calității superioare a finisajelor și a raportului excelent preț/valoare, modelul a cucerit imediat experții auto, presa de profil și clienții deopotrivă. Foarte impresionant este și spațiul excepțional oferit de acest SUV cu lungimea totală de 4,70 m. Echipat cu al treilea rând de scaune ce poate fi, de asemenea, demontat din automobil, KODIAQ poate transporta chiar până la 7 persoane. Ca alternativă, cu scaunele spate rabatate, portbagajul are capacitatea de 2.065 l.

Un model de succes mondial, fabricat în jurul lumii

Producția modelului KODIAQ a fost lansată în anul 2016, la unitatea de producție Kvasiny din Republica Cehă. În cadrul campaniei SUV-urilor ŠKODA, producătorul a investit echivalentul a 290 milioane de euro în modernizarea acestei unități de fabricație în 2018, unitate ce a devenit astfel un centru de excelență pentru producția de SUV-uri. Pentru a putea răspunde cererii internaționale enorme pentru modelul KODIAQ, ŠKODA a creat în anii următori linii de producție pentru SUV-ul său de talie mare și în China, India și Rusia. Până la finele lunii martie 2021, au fost produse astfel peste 600.000 de exemplare ale modelului KODIAQ.

Inregistrare newsletter

In Newsletter-ul nostru primiti regulat informatii privind produsele noastre precum si o selectie de oferte exclusive!

Datele introduse nu sunt valide. Va rugam sa incercati inca o data.

Va rugam sa selectati un mod de adresare

A intervenit o problema la abonarea la newsletter. Va rugam sa incercati inca o data mai tarziu.

checkbox_default

Va multumim!

Abonarea la newsletter a fost efectuata cu success.

Veti primi un e-mail care contine un link de confirmare. Va rugam sa confirmati accesand acest link, pentru a putea fi incheiata inregistrarea dumneavoastra.