1. Noutati
  2. Surprinzător, practic, Simply Clever: ENYAQ iV înseamnă mobilitate electrică plus toate beneficiile cu care ne-a obișnuit deja ŠKODA
08.05.2020
STIRI DE LA SKODA

Surprinzător, practic, Simply Clever: ENYAQ iV înseamnă mobilitate electrică plus toate beneficiile cu care ne-a obișnuit deja ŠKODA

ENYAQ iV

Emoție, eficiență, electrificare: noua ŠKODA ENYAQ iV marchează un important pas înainte în strategia de mobilitate electrică a producătorului auto ceh. Prima ŠKODA din producția de serie construită pe baza platformei auto modulare electrice MEB a Grupului Volkswagen îmbină punctele forte specifice mărcii ŠKODA, precum spațiul generos și designul emoțional, cu plăcerea condusului și sustenabilitatea. Clienții pot opta pentru una dintre cele trei capacități diferite ale bateriei și pentru una dintre cele trei variante de putere, în funcție de necesități și preferințe. SUV-ul electric va fi construit la unitatea principală de producție a mărcii, aflată în orașul Mladá Boleslava din Republica Cehă. Astfel este totodată și primul automobil electric din Europa construit pe baza platformei MEB a Grupului Volkswagen în afara Germaniei.

 

Bernhard Maier, Președintele Consiliului de Administrație ŠKODA, a declarat: ”ENYAQ iV marchează începutul unei noi ere pentru ŠKODA și este exponentul principal al campaniei noastre de mobilitate electrică. Acest model face ca mobilitatea electrică să fie Simply Clever, deoarece oferă autonomie mare și timpi reduși de încărcare. Totodată, ENYAQ iV ridică punctele forte specifice autoturismelor ŠKODA la un nou nivel. Este vorba de calități precum spațiul interior foarte generos, designul avangardist și funcționalitatea excelentă. Primul nostru model pur electric bazat pe platforma modulară electrică a Grupului Volkswagen va fi construit la unitatea noastră principală de producție din Mladá Boleslav, Republica Cehă. Adică tocmai la baza principală a mărcii, ceea ce reprezintă și un pas important pentru securizarea viitorului unității și asigurarea locurilor de muncă în zonă.”

Prima ŠKODA pe baza platformei MEB: perfectă pentru cotidian, sustenabilă și incitantă
Noua ŠKODA ENYAQ iV este o ŠKODA în toate sensurile, beneficiind însă de un nou concept de propulsie. Primul model de serie construit de cehi pe platforma modulară electrică MEB este ideal și pentru călătoriile la drum lung, putându-se mândri cu o autonomie foarte mare, de până la 500* km conform ciclului WLTP. Totodată, modelul permite încărcarea foarte rapidă. Iar datorită conceptului de bază ingenios al acestui autoturism, designerii au putut structura interiorul noii ŠKODA ENYAQ iV într-o manieră absolut nouă. Rezultă astfel chiar și mai mult spațiu pentru pasageri și bagajele lor, în ciuda dimensiunilor compacte de la exteriorul ce se face remarcat prin designul său emoțional și modern. De asemenea, ENYAQ iV oferă conectivitate de ultimă oră, dar și soluții avansate de infotainment și funcții Simply Clever practice.

 

Lungimea SUV-ului electrificat al mărcii cehești este de 4.648 mm. Lățimea este de 1.877 mm, iar înălțimea de 1.618 mm. Ampatamentul măsoară 2.765 mm, iar capacitatea portbagajului se ridică la 585 l. Înălțimea pragului portbagajului, ce este mică pentru un SUV, permite încărcarea facilă, inclusiv a obiectelor grele și voluminoase.

 

 

ENYAQ iV va fi produs în Mladá Boleslav, la sediul principal al fabricantului ceh
ŠKODA ENYAQ iV va fi primul automobil din Europa construit pe baza platformei MEB a Grupului Volkswagen în afara Germaniei. Autoturismul va fi fabricat la unitatea principală de producție a mărcii ŠKODA, situată în Mladá Boleslav, Republica Cehă și va împărți linia de asamblare cu automobilele construite pe baza platformei MQB.

* Toate valorile indicate sunt încă valori preliminare.

 

Premiera mondială a modelului va marca, de asemenea, startul comenzilor în avans. Producția de serie a

noii ŠKODA ENYAQ iV va începe la finele anului 2020. Lansarea pe piață este planificată pentru începutul anului 2021. Va fi oferită și o ediție specială dedicată fondatorilor companiei, ce va fi limitată la 1.895 de exemplare și are menirea de a marca aniversarea de 125 de ani de la înființarea companiei.

 

Două sisteme de propulsie, trei dimensiuni diferite pentru baterie, cinci variante de putere
La versiunile de intrare în gamă, motorul montat în spate antrenează roțile din spate, trasând totodată o punte tehnică în istoria producătorului de automobile. Versiunile mai puternice dispun și de un al doilea motor electric, instalat în față, pentru a transmite și mai eficient cuplul pe șosea. În versiunea cea mai puternică,

ŠKODA ENYAQ iV poate chiar tracta sarcini de până la 1.200 kg. Astfel, gama include în total cinci variante diferite de putere și trei versiuni de baterie, oferind clientului diverse variante de propulsie sustenabilă, conform necesarului și preferințelor fiecăruia. În funcție de versiunea aleasă, vor fi antrenate fie roțile din spate, fie toate cele patru roți. Datorită bateriilor extrem de eficiente, a rezistenței reduse la rulare a anvelopelor (5,9 kg/t) și a caracteristicilor aerodinamice excelente pentru un SUV (coeficientul cd începând de la 0,27), ŠKODA ENYAQ iV poate parcurge până la 500* km conform ciclului WLTP.

 

Christian Strube, Membru al Consiliului de Administrație ŠKODA, Responsabil pentru Dezvoltare Tehnică a explicat: ”Opțiunile variate oferite de platforma modulară electrică MEB ne permit să optimizăm modelul ENYAQ iV pentru o gamă largă de cerințe și moduri de utilizare. Astfel putem oferi, de pildă, versiunea de intrare în gamă, ideală pentru familii, cu spațiu foarte generos și funcționalitate ridicată sau varianta pentru drum lung, pentru cei pentru care autonomia mare este o cerință esențială. De asemenea, oferim un model pentru clienții cu ambiții sportive, ce caută performanțele maxime, chiar și sub capota unui SUV electric.”

 

ŠKODA ENYAQ iV 50 este modelul de intrare în gamă și are o baterie litiu-ion cu capacitatea de 55 kWh (net: 52 kWh). Motorul electric montat în spata generează 109 kW, oferind o autonomie maximă de până la 340* km. Aceasta crește la 390* km la varianta ENYAQ iV 60 de 132 kW ce dispune de o baterie de 62 kWh (net: 58 kWh). ENYAQ iV 80 cu tracțiune spate furnizează 150 kW și are cea mai mare autonomie, de 500* km, conform ciclului WLTP. Bateria sa de 82 kWh (net: 77 kWh) este utilizată și pentru celelalte două versiuni echipate cu un al doilea motor electric, adică pentru variantele cu tracțiune integrală: 80X și vRS, ce generează 195 kW și respectiv 225 kW. Modelul din vârful gamei accelerează de la 0 la 100 km/h în doar 6,2 secunde și atinge o viteză maximă de 180 km. Autonomia maximă se ridică la ambele modele cu tracțiune integrală la până la 460* km.

* Toate valorile indicate sunt încă valori preliminare.

 

Reîncărcare rapidă la 80 %, în doar 40 de minute
ŠKODA ENYAQ iV poate fi încărcat în trei moduri diferite: alături de varianta încărcării de la o priză casnică uzuală de 230 volți în curent alternativ de 2,3 kW, este posibilă și încărcarea convenabilă peste noapte, acasă, folosind un wallbox de 11 kW. În această variantă durata este de 6 până la 8 ore, în funcție de dimensiunea bateriei. Stațiile de încărcare rapidă în curent continuu de 125 kW reprezintă a treia opțiune. Aici puteți încărca ENYAQ iV de la 10% la 80% din capacitatea bateriei în doar 40 de minute*.

* Toate valorile indicate sunt încă valori preliminare.

 

Printre aspectele speciale ale noii ŠKODA ENYAQ iV se numără și interiorul cu design inovator ce creează o senzația absolut inedită de spațiu vast. Automobilul oferă, de asemenea, conectivitate de ultimă oră și soluții de infotainment avansate: șoferul vede toate informațiile importante pe un display central de 13 inchi așezat liber, fără sprijin posterior. De asemenea, opțional, autoturismul poate fi echipat și cu un Head-up Display ce aduce realitatea augmentată la bord. Conexiunea permanentă la internet asigură actualizarea continuă a informațiilor. Spațiul generos, ce conferă interiorului caracterul specific de lounge, plus portbagajul de 585 de litri fac din ENYAQ iV automobilul ideal pentru familii, dar și pentru cei orientați spre lifestyle, ce caută un autovehicul electric sustenabil și totodată optim pentru viața de zi cu zi. Odată cu lansarea modelului ENYAQ iV, ŠKODA lansează și un nou concept pentru interior, cu materiale sustenabile, precum pielea realizată din frunze de măslin, folosită în premieră pentru un automobil din producția de serie. De asemenea, clienții pot opta și pentru alte variante de design pentru interior.

 

Familia iV: mobilitatea electrică intră în ADN-ul ŠKODA
Automobilele electrificate ale familiei ŠKODA iV oferă combinația optimă între autonomia practică, designul emoțional și plăcerea incitantă a condusului. De asemenea, aceste automobile sunt confortabile, silențioase și sustenabile, fiind totodată puternice și agile. Cuplul motorului electric este disponibil din prima clipă, ceea ce înseamnă că aceste automobile pot accelera continuu și constant, fără a fi nevoie să schimbați treptele. Funcțiile de conectivitate de ultimă oră permit interconectarea avansată a automobilului și împreună cu sistemele de asistență moderne se alătură pachetului ŠKODA iV ce asigură un excelent raport preț/valoare, cu care marca ne-a obișnuit deja. Caracteristic pentru autotursmele mărcii este și spațiul generos, atât pentru ocupanți, cât și pentru bagajele lor.

 

Lansarea ENYAQ iV reprezintă încă un pas în campania de mobilitate electrică a mărcii ŠKODA, ce a început la finele anului 2019 cu CITIGOe iV și SUPERB iV. Conform strategiei mărcii, între 2019 și 2022 vor fi lansate peste 10 modele electrificate iV. La 125 de ani de la înființarea companiei, ŠKODA a pășit  acum în era mobilității electrice, mobilitate electrică ce intră tot mai aprofundat în ADN-ul mărcii. Acum este momentul ideal pentru acest pas, când autonomia a devenit adecvată utilizării cotidiene și prețurile devin convenabile pentru mobilitatea electrică, iar infrastructura de încărcare se dezvoltă continuu.

 

Ca partea a celei mai ample campanii de investiții implementate vreodată de marcă, ŠKODA AUTO va investi până în 2021 în total două miliarde de euro în dezvoltarea modelelor sale electrificate și în crearea unui ecosistem complex pentru soluțiile de mobilitate. Pentru evoluția companiei ŠKODA de la un producător tradițional de automobile la o "companie Simply Clever, cu cele mai bune soluții de mobilitate", sustenabilitatea este importantă și în zonele de producție, vânzări și service.

 

Inregistrare newsletter

In Newsletter-ul nostru primiti regulat informatii privind produsele noastre precum si o selectie de oferte exclusive!

Datele introduse nu sunt valide. Va rugam sa incercati inca o data.

Va rugam sa selectati un mod de adresare

A intervenit o problema la abonarea la newsletter. Va rugam sa incercati inca o data mai tarziu.

checkbox_default

Va multumim!

Abonarea la newsletter a fost efectuata cu success.

Veti primi un e-mail care contine un link de confirmare. Va rugam sa confirmati accesand acest link, pentru a putea fi incheiata inregistrarea dumneavoastra.