1. Noutati
  2. ŠKODA ENYAQ COUPÉ iV: mobilitatea electrică în cea mai elegantă formă a sa
05.02.2022
STIRI DE LA SKODA

ŠKODA ENYAQ COUPÉ iV: mobilitatea electrică în cea mai elegantă formă a sa

Skoda Enyaq Coupe

După lansarea cu succes a modelului ŠKODA ENYAQ iV, marca cehească adaugă un coupé elegant în prima sa gamă din segmentul SUV-urilor electrice. Gama coupe-ului va include și o variantă sport RS. ŠKODA ENYAQ COUPÉ RS iV beneficiază acum de un design și mai emoțional și, în ciuda liniilor sale accentuat sportive, oferă spațiu generos pentru pasageri, plus o capacitate a portbagajului de 570 l. Iar coeficientul aerodinamic (cd) de 0,234 reprezintă chiar o optimizare față de valoarea deja excelentă cu care se poate mândri și modelul inițial ENYAQ iV. În funcție de specificații, este drept urmare posibilă o autonomie de până la 545 km*** conform ciclului WLTP, astfel că modelul coupe se pretează perfect și pentru călătoriile la drum lung. Clienții pot alege pentru ŠKODA ENYAQ COUPÉ iV dintre două variante de baterie cu dimensiuni diferite, între tracțiune față sau integrală și dintre diferitele variantele de putere, disponibile fiind opțiuni de la 132 kW* și până la 220 kW** (versiunea RS). La fel ca la ENYAQ iV, și la noul coupe opțiunile Design Selection noi înlocuiesc liniile de echipare clasice.

Thomas Schäfer, CEO ŠKODA AUTO, a declarat: ”Lansat după introducerea cu succes a SUV-ului nostru electric, noul ENYAQ COUPÉ RS iV aduce un suflu chiar și mai emoțional în familia ŠKODA iV, la care adaugă rafinament sportiv și eleganță. Designerii și inginerii noștri au reușit din nou să îmbine optim utilitatea practică și designul emoțional. Noul nostru model situat în vârful gamei aduce, de asemenea, și prima ŠKODA RS electrică oferită vreodată de marcă. ŠKODA ENYAQ COUPÉ RS iV îmbină perfect caracterul atractiv emoțional cu eficiența, oferind totodată spațiul generos, specific modelelor mărcii ŠKODA. Și totul este îmbrăcat într-o caroserie deosebit de elegantă.”

Noua ŠKODA ENYAQ COUPÉ iV și ENYAQ iV sunt construite la unitatea principală de producție a mărcii, aflată în orașul Mladá Boleslav din Republica Cehă. Cele două modele sunt singurele automobile electrice din Europa construite pe baza platformei MEB a Grupului Volkswagen în afara Germaniei. Datorită arhitecturii sale și a ampatamentului lung, platforma modulară electrică MEB permite noi opțiuni pentru proporțiile caroseriei și design. Spațiul disponibil pasagerilor din spate este, de asemenea, deosebit de generos, deoarece bateria de înaltă tensiune folosită de sistemul de tracțiune este complet integrată în podeaua autoturismului și deoarece autovehiculele electrice nu au tunel pentru transmisie.

Image

Linia plafonului panoramic din sticlă cu tentă închisă din dotarea standard are o pantă descendentă lină specifică modelelor coupe

Noua ŠKODA ENYAQ COUPÉ RS iV beneficiază de un look emoțional și mai pregnant decât versiunea SUV din gama electrică și, alături de versiunea SPORTLINE, acest nou model este disponibil și în versiunea atletică ENYAQ iV COUPÉ RS iV, situată în vârful gamei. Acest model se distinge prin masca frontală sport discretă, pragurile laterale vopsite în culoarea caroseriei și jantele din aliaj ușor ce pot avea dimensiuni între 19 și 21 de inchi. Începând de la montantul B, linia plafonului coboară lin înspre spate și se contopește în hayonul ce atrage atenția cu eleronul său incisiv. Liniile automobilului sunt accentuate și de plafonul panoramic vitrat cu sticlă cu tentă închisă, ce este o dotare standard pentru noul model coupé. Este cel mai mare plafon panoramic vitrat din gama ŠKODA, acoperind întregul plafon al autoturismului și contopindu-se cu luneta. Fiind mai subțire decât plafonul metalic, plafonul panoramic asigură spațiu la cap extrem de generos pentru ocupanții automobilului. Plafonul panoramic vitrat permite luminii naturale să pătrundă și mai intens la interior, conferind habitaclului automobilului o atmosferă și mai aerisită. Stratul special de izolare al sticlei contribuie la menținerea temperaturii plăcute la interior, indiferent de condițiile meteo. La fel ca ENYAQ iV, și coupé-ul este disponibil opțional cu Crystal Face, la care lamelele verticale ale grilei ŠKODA marcante a radiatorului sunt iluminate de 131 de LED-uri. Designul impresionant de ansamblu al automobilului este desăvârșit de bandoul luminos orizontal. Pentru ENYAQ COUPÉ RS iV, Crystal Face este o dotare standard.

Două variante de baterie de mărimi diferire și patru variante de putere, inclusiv derivatul ENYAQ COUPÉ RS iV din vârful gamei

Noul coupé oferă patru opțiuni de putere. Plaja puterilor disponibile începe de la 132 kW*, cu modelul ŠKODA ENYAQ COUPÉ iV 60 cu tracțiune spate, ce este echipat cu bateria de 62 kWh (net: 58 kWh). ŠKODA ENYAQ COUPÉ iV 80 are, de asemenea, tracțiune pe puntea spate, dar generează 150 kW din bateria sa de 82 kWh (net: 77 kWh). Alături de bateria mai mare, ENYAQ COUPÉ iV 80x și ENYAQ COUPÉ RS iV au și un al doilea motor instalat pe puntea față, astfel că beneficiază de tracțiune integrală. Puterea de sistem a versiunii ENYAQ COUPÉ iV 80x se ridică la 195 kW**, iar ENYAQ COUPÉ RS iV generează 220 kW** și un cuplu maxim de 460 Nm. Aceasta este prima ŠKODA RS 100% electrică din istoria mărcii. Printre caracteristicile sale specifice se numără performanțele deosebit de dinamice, numeroase detalii de design negre și bandoul reflectorizant roșu, desenat pe întreaga lățime a hayonului, ca detaliu specific al modelelor RS. ŠKODA ENYAQ COUPÉ iV are nevoie de doar 6,5 secunde pentru a sprinta de la 0 la 100 km/h și își atinge viteza maximă la 180 km, adică se poate deplasa cu 20 km/h mai rapid decât orice altă variantă a noului coupé. Culoarea frapantă Verde Mamba este disponibilă exclusivă pentru RS.

Eficiență crescută și autonomie avansată, grație caracteristicilor aerodinamice excelente

Impresionând cu un coeficient aerodinamic (cd) de 0,234, caracteristicile aerodinamice extraordinare ale noului coupé ŠKODA 100% electric sunt chiar și mai avansate decât performanțele aerodinamice deja excelente ale modelului ENYAQ iV, ceea ce contribuie simțitor și la eficiența automobilului. Coeficientul aerodinamic redus are un impact semnificativ asupra autonomiei maxime a automobilului, ce ajunge pentru ŠKODA ENYAQ COUPÉ iV 80 până la 545 km*** conform ciclului WLTP. Iar capacitatea de încărcare rapidă a bateriei recomandă acest automobil fără rezerve și pentru călătoriile la drum lung. Echipată cu cârligul de remorcare opțional, ŠKODA ENYAQ COUPÉ iV poate tracta remorci cu greutatea de până la 1.400 kg, pe o înclinație de 8%.

Image

Design Selections pentru interior, ecran de 13 inchi și Head-up Display cu realitate augmentată

La fel ca SUV-ul electric, și noul coupé electric oferă pentru interior pachetele Design Selections ce combină optim elementele de design, inspirându-se din mediile de locuit moderne și folosind materiale naturale, procesate în manieră sustenabilă, precum și materiale reciclate. Structura clară a opțiunilor disponibile, inclusiv cele 10 pachete tematice cu combinații de dotări ingenios selectate și opțiunile individuale de dotări simplifică mult configurarea automobilului, în beneficiul clientului. Între dotările standard se numără ecranul central de 13 inchi al sistemului de infotainment și afișajul Digital Cockpit de 5,3 inchi, ce poate fi completat opțional cu un Head-up Display cu funcții de realitate augmentată.

Mobilitate cu emisii zero și ecosistemul ŠKODA iV

Noua ŠKODA ENYAQ COUPÉ iV permite mobilitate individuală cu zero emisii, oferind totodată costuri de funcționare reduse. Ecosistemul ŠKODA iV și serviciul Powerpass dau acces la 260.000 de puncte de încărcare din Europa, clientul având nevoie doar de un singur card de acces. ŠKODA AUTO susține și încărcarea facilă de acasă, oferind wallbox-urile ŠKODA, ce sunt disponibile și cu serviciul de instalare opțional. Numeroase țări europene oferă, de asemenea, beneficii și subvenții la achiziția și pentru deținerea unui autovehicul electric, ca de pildă reduceri de taxe și impozite, prime la achiziție, posibilitatea de a utiliza autobuze speciale și benzi speciale în trafic, parcare gratuită și permisiunea de a intra în zonele centrele ale orașelor (diferit în funcție de țară).

Image

Inregistrare newsletter

In Newsletter-ul nostru primiti regulat informatii privind produsele noastre precum si o selectie de oferte exclusive!

Datele introduse nu sunt valide. Va rugam sa incercati inca o data.

Va rugam sa selectati un mod de adresare

A intervenit o problema la abonarea la newsletter. Va rugam sa incercati inca o data mai tarziu.

checkbox_default

Va multumim!

Abonarea la newsletter a fost efectuata cu success.

Veti primi un e-mail care contine un link de confirmare. Va rugam sa confirmati accesand acest link, pentru a putea fi incheiata inregistrarea dumneavoastra.