1. Noutati
  2. Škoda a publicat primele indicii care dezvăluie cum vor arăta noile generații ale modelelor sale Superb Combi, Superb Limuzină și Kodiaq
25.04.2023
Noutati ŠKODA

Škoda a publicat primele indicii care dezvăluie cum vor arăta noile generații ale modelelor sale Superb Combi, Superb Limuzină și Kodiaq

Skoda Timisoara

›     Lansarea noilor generații ale versiunilor limuzină și combi ale navei amiral a mărcii Škoda, precum și lansarea noii generații din vârful gamei de SUV-uri a cehilor vor reprezenta evenimentele principale ale mărcii în anul 2023

›     Škoda Auto a publicat azi primele imagini ale siluetelor celor trei noi modele

›     Automobilele vor putea fi echipate cu motoare moderne și eficiente pe benzină și diesel, precum și cu variante de propulsie hibride plug-in și mild-hybrid

›     Cele două premiere mondiale vor avea loc în toamna acestui an


Škoda Auto a publicat primele imagini ale siluetelor succesorilor navei sale amiral Superb (în versiunile limuzină și combi), precum și siluetele SUV-ului Škoda din vârful  gamei: Kodiaq. Producătorul ceh de automobile a prezentat publicului primele imagini oficiale ale noilor generații ale acestor modele, în cadrul evenimentului “Let’s Explore”. Premierele Superb și Kodiaq vor constitui evenimentele principale ale anului pentru marca Škoda, ce planifică astfel 2 lansări separate, una pentru Superb și una pentru Kodiaq. Ambele automobile vor putea fi echipate cu motoare moderne și eficiente pe benzină și diesel, precum și cu variante de propulsie hibride plug-in și mild-hybrid.


CEO-ul Škoda Auto, Klaus Zellmer a declarat:

”Superb și Kodiaq sunt doi piloni importanți ai gamei de modele Škoda, motiv pentru care lansările din această toamnă reprezintă evenimente deosebit de importante pentru noi. Superb este nava amiral a portofoliului nostru de modele cu motoare cu ardere internă și va continua și la a patra sa generație să definească standardele în privința confortului și spațiului, atât în versiunea Limuzină, cât și Combi. A doua generație Kodiaq va ridica siguranța, tehnologia și adaptabilitatea la un nou nivel. Vom continua să oferim soluții optime de mobilitate în ambele segmente, astfel că cele două modele vor fi oferite, de asemenea, cu opțiuni plug-in și mild-hibrid.”


Dotări noi, tehnologii optimizate și design nou la interior

În toamna anului 2023 vor avea loc două premiere foarte importante pentru Škoda Auto, marca cehească prezentând atunci a patra generație a modelului său din vârful gamei, Superb, precum și a doua generația a SUV-ului Kodiaq. Škoda a prezentat acum imagini oficiale ale siluetelor noilor modele, în cadrul evenimentului său “Let’s Explore”. Alături de noul exterior, fiecare model aduce noi dotări, tehnologii optimizate și un design complet înnoit la interior. A patra generație a modelului Superb va fi din nou disponibilă în varianta Limuzină, precum și în varianta extrem de spațioasă Combi. Noua generație a navei-amiral va fi produsă în Slovacia, la unitatea de producție din Bratislava a Grupului Volkswagen. Noua generație a modelului Kodiaq va fi construită la fabrica Škoda din Kvasiny, Republica Cehă, acolo unde este produs și modelul predecesor.


Două povești de succes

Superb și Kodiaq sunt modelele Limuzină/Combi și respectiv SUV din vârful gamei Škoda și ambele modele au repurtat un succes extraordinar. Denumirea Superb a fost inițial utilizată în anii 30 pentru automobilul de lux Škoda din vârful gamei. Între anii 2001 și 2008 au fost vândute aproape 137.000 de exemplare ale primei generații a modelului modern Superb. A fost prima Škoda care a introdus în gama mărcii dotări high-tech, precum farurile bi-xenon, transmisia automată Tiptronic și funcția Coming Home. Încă de la început, prima generație Superb a obținut numeroase premii de prestigiu, inclusiv titlul ”Cel mai bun automobil de import” al revistei auto germane Auto Bild. A doua generație a apărut în 2008 și a fost primul model care le-a oferit clienților posibilitatea de a opta pentru sistemul de tracțiune integrală. Versiunea break Škoda Combi lansată în 2009 a repurtat o cerere și mai mare în rândurile clienților. A doua generație Superb a înregistrat 618.000 de unități livrate la client. A treia generație lansată în februarie 2015 oferea și mai mult spațiu pentru pasageri și pentru bagajele lor, în ambele versiuni de caroserie. Modelul era, de asemenea, mai economic, avea emisii mai reduse și dispunea de noi sisteme inovatoare de asistență pentru un nivel și mai ridicat de siguranță. Nava-amiral Škoda a fost apoi din nou actualizată în 2019 și Superb iV a devenit primul model hibrid plug-in al mărcii Škoda. Până în prezent au fost livrate 777.000 de unități ale celei de-a treia generații Superb.


Modelul Kodiaq lansat în 2016 a avut rolul de vârf de lance al campaniei SUV de succes a mărcii Škoda și a fost vândut deja în peste 740.000 de exemplare. Oferit opțional și în varianta cu 7 scaune, Kodiaq a introdus în gama SUV-urilor Škoda limbajul de design cristalin spectaculos al mărcii Škoda. Varianta sportivă Kodiaq RS a urmat în 2018, iar întreaga gamă a fost apoi actualizată în 2021. Cele peste 40 de premii internaționale oferite SUV-ului Škoda de talie mare îi demonstrează fără echivoc calitățile și popularitatea extraordinară.

Image
Image
Image

Inregistrare newsletter

In Newsletter-ul nostru primiti regulat informatii privind produsele noastre precum si o selectie de oferte exclusive!

Datele introduse nu sunt valide. Va rugam sa incercati inca o data.

Va rugam sa selectati un mod de adresare

A intervenit o problema la abonarea la newsletter. Va rugam sa incercati inca o data mai tarziu.

checkbox_default

Va multumim!

Abonarea la newsletter a fost efectuata cu success.

Veti primi un e-mail care contine un link de confirmare. Va rugam sa confirmati accesand acest link, pentru a putea fi incheiata inregistrarea dumneavoastra.