1. Noutati
  2. Noua ŠKODA KAROQ: design mai spectaculos și mai aerodinamic
06.04.2022
STIRI DE LA SKODA

Noua ŠKODA KAROQ: design mai spectaculos și mai aerodinamic

Karoq

Modelul de succes KAROQ beneficiază de un nou update: ŠKODA a aplicat un limbaj de design și mai rafinat, folosind materiale sustenabile, tehnologii noi și motoare eficiente din cea mai nouă generație EVO. Din 2017, de la lansarea sa în calitate de cel de-al doilea SUV din gama ŠKODA, KAROQ a fost vândut deja în peste o jumătate de milion de exemplare, astfel că fratele mai mic al SUV-ului ŠKODA KODIAQ s-a impus rapid ca model esențial în portofoliul ŠKODA. În prezent, SUV-ul compact este oferit în 60 de țări.

Image

ŠKODA a introdus KAROQ pe piață în anul 2017, ca al doilea model din portofoliul său de SUV-uri. Cu peste o jumătate de milion de exemplare vândute până în prezent, KAROQ reprezintă un model de bază al gamei de automobile ŠKODA și a ocupat locul 3 în topul livrărilor modelelor mărcii în 2021, pe locul 1 situându-se OCTAVIA, iar pe locul 2 SUV-ul urban KAMIQ. În prezent, SUV-ul compact KAROQ este oferit în 60 de țări.

Martin Jahn, Membru al Consiliului de Administrație ŠKODA AUTO, responsabil pentru Vânzări și Marketing, a declarat: ”Am lansat KAROQ în 2017, în cadrul campaniei noastre desfășurate în segmentul SUV-urilor. Modelul a scris deja o adevărate poveste de succes și a contribuit semnificativ la cota de 50% deținută de modelele SUV în totalul cifrelor noastre de vânzări. De la lansare și până în prezent, am dezvoltat KAROQ și mai departe, oferind clienților un pachet de ansamblu impresionant, ce include un design fresh, caracteristici aerodinamice optimizate, materiale sustenabile noi, sisteme de asistență de ultimă oră și cele mai noi opțiuni pentru infotainment.”

Limbaj de design mai emoțional și mai rafinat

Noul KAROQ se caracterizează prin limbajul de design emoțional al mărcii ŠKODA, cu elementele sale cristaline atractive. Printre noile detalii de design se numără și grila ŠKODA de la radiator, ce a devenit acum mai lată și hexagonală, măștile față și spate cu design nou, precum și farurile LED cu un design mai suplu și incisiv, plus noile blocuri optice spate. Luminile de zi sunt acum divizate în două elemente și, pentru prima dată, KAROQ poate fi echipat și cu faruri Matrix full-LED ca dotare opțională. Coeficientul aerodinamic (cd) de 0,30 înseamnă o optimizare de peste 9% a performanțelor aerodinamice ale modelului, ceea ce aduce implicit și o reducere a emisiilor de CO₂. Această optimizare se datorează, de pildă, noilor jante din aliaj ușor cu măști Aero, precum și eleronului mai alungit, aripioarelor laterale de la lunetă, precum și scutului ce protejează autoturismul pe dedesubt. Iar gama mai amplă de sisteme de asistență și de siguranță de ultimă oră asigură niveluri chiar și mai ridicate de siguranța activă și pasivă.

Decor nou la interior și tapițerii noi, realizate din materiale reciclate și sustenabile

La interior se fac remarcate noile decoruri și tapițerii, ce pot fi realizate opțional din materiale deosebit de sustenabile. De exemplu, pentru pachetul ECO, tapițeria va fi realizată parțial dintr-un material obținut din sticle PET reciclate. Printre dotările opționale menite să ridice și mai mult confortul ocupanților autoturismului se numără și iluminarea ambientală cu LED optimizată, iluminând acum și decorul ușilor din spate în una dintre cele 10 culori disponibile. Confortul poate fi sporit și optând pentru scaunul ajustabil electric pentru pasagerul din față, cu funcție de memorie. KAROQ facelift este disponibil în versiunile de echipare Active, Ambition și Style, la care se adaugă și varianta specială SPORTLINE. Primul model ŠKODA SPORTLINE a fost o ŠKODA FAVORIT, lansată în 1992, astfel că acest model derivat special face deja de 30 de ani parte integrantă din portofoliul producătorul auto ceh.

Cinci motoare EVO eficiente, cu puteri între 81 kW (110 CP) și 140 kW (190 CP)

ŠKODA KAROQ facelift poate fi dotată cu unul dintre cele cinci motoare eficiente din cea mai nouă generație EVO a Grupului Volkswagen. Cele două motoare diesel și trei motoare pe benzină generează între 81 kW (110 CP) și 140 kW (190 CP). Motorul 2,0 TSI de 140 kW (190 CP) este rezervat variantei KAROQ SPORTLINE și este combinat întotdeauna cu tracțiunea integrală ce face parte din dotarea standard. Tracțiunea integrală poate fi comandată ca dotare opțională pentru motorul 2,0 TDI de 110 kW (150 CP).

Inregistrare newsletter

In Newsletter-ul nostru primiti regulat informatii privind produsele noastre precum si o selectie de oferte exclusive!

Datele introduse nu sunt valide. Va rugam sa incercati inca o data.

Va rugam sa selectati un mod de adresare

A intervenit o problema la abonarea la newsletter. Va rugam sa incercati inca o data mai tarziu.

checkbox_default

Va multumim!

Abonarea la newsletter a fost efectuata cu success.

Veti primi un e-mail care contine un link de confirmare. Va rugam sa confirmati accesand acest link, pentru a putea fi incheiata inregistrarea dumneavoastra.