1. Noutati
  2. Conceptcar-ul VISION iV: ŠKODA publică indicii noi cu privire la modul în care va arăta viitorul electric al mărcii
13.02.2019
STIRI DE LA SKODA

Conceptcar-ul VISION iV: ŠKODA publică indicii noi cu privire la modul în care va arăta viitorul electric al mărcii

Producătorul ceh de automobile îşi va prezenta următorul pas spre mobilitatea electrică, la salonul Auto de la Geneva (5-17 martie). Este vorba de conceptcar-ul ŠKODA VISION iV. Publicând două schiţe de design, ŠKODA incită interesul publicului faţă de primul său model construit pe baza platformei modulare electrice Modular Electric Drive Kit (MEB). Modelul crossover coupé cu patru uşi este marcat de linii sportive şi emoţionale. Oliver Stefani, Directorul ŠKODA Design, explică pe ŠKODA Storyboard care sunt trăsăturile de design ale prototipului VISION iV care vor defini viitoarele automobile electrice ŠKODA.

concept-vision-iv-1

ŠKODA VISION iV îmbină caroseria cu alură atletică tensionată, cu jantele de 22 de inchi optimizate din punct de vedere aerodinamic şi aripile evazate, precum şi cu linia de coupe a plafonului. Aşa-numita linie Tornado leagă partea din faţă a maşinii cu cea din spate, accentuând suprafeţele clare ale uşilor  lipsite de mânere. Camerele video, care amintesc ca design de aripioarele de rechin, înlocuiesc oglinzile exterioare tradiţionale.

Designul frontal este o reinterpretare a grilei ŠKODA caracteristice, cu lamele verticale fine şi structuri ce imită sticla de cristal. Bandoul luminos orizontal din partea superioară a grilei radiatorului şi prizele de aer deosebit de mari din masca frontală accentuează alura sportivă a maşinii. Partea posterioară emană forţă. Aici se remarcă în mod deosebit eleronul şi blocurile optice cu LED, amintind, de asemenea, de structura cristalului. Astfel ŠKODA redefineşte acum forma specifică a literei C, care se poate observa în blocurile optice posterioare ale tuturor modelelor sale şi accentuează lăţimea automobilului, în combinaţie cu bandoul luminos de deasupra difuzorului din spate. Un alt element care atrage în mod special atenţia în spate este emblema ŠKODA. Literele sunt iluminate cu roşu.

Anul 2019 marchează intrarea mărcii ŠKODA în epoca mobilităţii electrice. La 124 de ani de la înfiinţarea companiei, producătorul ceh de automobile lansează SUPERB PHEV cu sistem de propulsie hibridă plug-in, precum şi o versiune pur electrică a modelului CITIGO. În 2020 vor urma primele modele de serie bazate pe platforma MEB. În următorii patru ani, ŠKODA investeşte circa două miliarde de euro în sisteme alternative de propulsie şi în servicii noi de mobilitate. Astfel, până la finele anului 2022, marca va lansa peste zece modele electrificate.

Inregistrare newsletter

In Newsletter-ul nostru primiti regulat informatii privind produsele noastre precum si o selectie de oferte exclusive!

Datele introduse nu sunt valide. Va rugam sa incercati inca o data.

Va rugam sa selectati un mod de adresare

A intervenit o problema la abonarea la newsletter. Va rugam sa incercati inca o data mai tarziu.

checkbox_default

Va multumim!

Abonarea la newsletter a fost efectuata cu success.

Veti primi un e-mail care contine un link de confirmare. Va rugam sa confirmati accesand acest link, pentru a putea fi incheiata inregistrarea dumneavoastra.