1. Noutati
  2. Automobilele electrice dau dovadă de siguranță maximă
21.06.2021
STIRI DE LA SKODA

Automobilele electrice dau dovadă de siguranță maximă

Skoda electric

Automobilele electrice precum ŠKODA ENYAQ iV se ridică la același nivel cu automobilele cu sisteme de propulsie clasice cu combustibili. Acest rezultat a reieșit din studiile și testele cercetătorilor specializați în accidente și ale companiilor de asigurare. Datorită numeroaselor dotări de protecție, componentele electrice ale acestor autoturisme nu prezintă riscuri de șoc electric, nici măcar în condiții de umiditate ridicată, nici atunci când staționează și nici când sunt în mers, când se încarcă la o stație sau în cazul unui accident. Nici riscul de incendiere nu este mai ridicat decât la modelele cu motor cu ardere internă, mai ales că automobilele electrice nu conțin combustibili inflamabili. Adițional, au fost organizate traininguri specifice pentru manevrarea autovehiculelor electrice moderne de către personalul din service-uri și cel de salvare și asistență rutieră.

Cei care conduc un automobil electric precum ŠKODA ENYAQ iV nu trebuie să se îngrijoreze în privința riscurilor de siguranță sau de electroșoc. Studiile efectuate de cercetătorii specializați în studierea accidentelor și de companiile de asigurări au arătat că automobilele electrice sunt la fel de sigure ca automobilele cu motor clasic cu ardere internă.

Automobilele electrice sunt la fel de sigure ca cele pe benzină sau diesel

Contrar a ceea ce se presupune uneori, sistemul de înaltă tensiune al automobilelor electrice nu însemnă riscuri de electroșoc, nici în timpul condusului și nici la încărcare. Tehnologia sofisticată de siguranță cu dispozitive de întrerupere a alimentării și utilizarea a numeroși senzori garantează siguranța acestor autoturisme. Toate componentele electrice sunt complet protejate, astfel că nu există nici un risc de electroșoc, nici măcar la spălarea automobilului, în  inundații sau la încărcarea în condiții de ploaie. De exemplu, procesul de încărcare este inițiat abia după ce sistemul automat de verificare a detectat că a fost realizată o conexiune sigură între autoturism și stația de încărcare. În cazul în care este detectată o eroare, este oprit instantaneu fluxul de electricitate către baterie. De asemenea, numeroase studii au arătat că riscul de incendiu este la fel de scăzut la autovehiculele electrice ca la cele cu motor cu ardere internă. Mai mult, motorul electric nu are desigur combustibil inflamabil la bord. Din punct de vedere tehnic, experții consideră că incendierea spontană a unei baterii litiu-ion intacte sau explozia unui automobil electric incendiat sunt situații practic imposibile.

Bateria de propulsie este instalată în baza unor principii stricte de siguranță

Bateria sistemului de propulsie de la ŠKODA ENYAQ iV este instalată în podea, unde este protejată optim împotriva deformării. Testele de impact demonstrează că automobilele electrice moderne se comportă la fel de bine în accidente ca automobilele cu motor cu ardere internă. De exemplu, ENYAQ iV a obținut scorul maxim de 5 stele la testul Euro NCAP pentru siguranța la impact, la fel ca multe alte modele ŠKODA. Sistemul electric de înaltă tensiune de la bord nu crește riscurile în cazul unui accident. Componentele electrice sunt deconectate automat de baterie, în doar câteva milisecunde de la producerea coliziunii. Șoferul, pasagerii, alte persoane implicate în accident și personalul serviciilor de salvare sunt astfel protejați împotriva șocurilor electrice. Testul de impact a demonstrat că pachetul bateriei rămâne nedeteriorat chiar și atunci când caroseria automobilului suferă deformări, fiind protejată în podeaua automobilului.

ŠKODA AUTO susține trainingurile avansate pentru personalul serviciilor de salvare

Dacă izbucnește totuși un incendiu, în ciuda tuturor măsurilor de precauție, procesul stingerii incendiului la un automobil electric este diferit de cel specific automobilelor cu motor cu ardere internă. De aceea, pompierii sunt instruiți suplimentar pentru a-și completa cunoștințele și a-și antrena abilitățile. ŠKODA AUTO susține aceste traininguri și pune la dispoziție informații specifice și fișe de informații pentru acțiunile de salvare, pentru a ajuta instituțiile de profil să lucreze cu autovehiculele avariate. De exemplu, pompierii pot verifica starea bateriei de înaltă tensiune folosind o cameră video de termoviziune și, dacă este necesar pot răci bateria pentru a preveni incendierea sa. Iar deoarece incendierea unei baterii poate fi uneori întârziată sau focul se poate reaprinde, autovehiculele electrice sunt parcate după un accident într-un spațiu separat sau într-un bazin de apă, până ce poate fi eliminat riscul de auto-incendiere sau de re-incendiere a bateriei.


Image

Inregistrare newsletter

In Newsletter-ul nostru primiti regulat informatii privind produsele noastre precum si o selectie de oferte exclusive!

Datele introduse nu sunt valide. Va rugam sa incercati inca o data.

Va rugam sa selectati un mod de adresare

A intervenit o problema la abonarea la newsletter. Va rugam sa incercati inca o data mai tarziu.

checkbox_default

Va multumim!

Abonarea la newsletter a fost efectuata cu success.

Veti primi un e-mail care contine un link de confirmare. Va rugam sa confirmati accesand acest link, pentru a putea fi incheiata inregistrarea dumneavoastra.